De wijk Bajondillo bij Torremolinos | het strand, wat te doen, hotels en restaurants

De wijk Bajondillo staat vooral bekend om de hotels en het strand. Maar waar ga je 's avonds eten en vooral: wat is er behalve zon, zand en zee te doen in de wijk Bajondillo?

Bajondillo bij Torremolinos

De wijk Bajondilli ligt in de zuid-Spaanse stad Torremolinos. Het ligt naast de wijk Carihuela en ook dichtbij het centrum van Torremolinos. Nu is er niet echt een historisch centrum in Torremolinos, het is wel gezellig in het centrum! Bajondillo is het gebied waar het nachtleven in Torremolinos zich afspeelt. De vakantie doorbrengen in deze wijk is dus zeker niet verkeerd!

Behalve het centrum dichtbij en het nachtleven praktisch voor de deur, is er ook zeker een goed strand. Hoge kwaliteit chiringuito's, goede faciliteiten (toiletten, voetenkraantjes, etc.) en gewoon erg lekker zand kun je eenvoudig vinden op het strand van Bajondillo. De strandbedjes kosten ongeveer 5 euro per dag, de zon schijnt altijd en de Hollandse supermarkt (in de wijk Carihuela) is eventueel dichtbij!

De hoogtepunten van Bajondillo zijn goed samen te vatten. Hieronder vind je meer informatie.

  • Zon
  • Zee
  • Strand
  • Lekker eten
  • Goede prijzen
  • Relaxte sfeer
  • Gezelligheid
strand bajondillo faciliteiten
chiringuito bajondillo
strand bajondillo 2
strandclub bajondillo
strand carihuela

Strand Bajondillo

Torremolinos beschikt over meer dan 6 kilometer zandstrand. Van Punta de Torremolinos tot en met het strand van Playamar is het strand Bajondilllo. In tegenstelling tot het strand van Carihuela zal de voertaal op de boulevard geen Nederlands zijn. Misschien is dat wel een voordeel? Het strand is in ieder geval erg compleet met een groot aantal faciliteiten (vooral bij de strandclubs) en goede chiringuito's.

Wat is er te doen bij Bajondillo?

In de wijk Bajondillo zijn er verschillende dingen te doen. Denk bijvoorbeeld aan  casa de los Navajas, Torre de Pimentel en het bijbehorende calle San Miguel (zie hiervoor de pagina bezienswaardigheden). Echter zijn er ook in Bajondillo unieke dingen te doen.

Een van dit soort dingen is minigolfbaan Happy Days. Gerund door een familiebedrijf sinds 1981, kun je hier minigolfen op een hele leuke baan. Je kunt echter ook andere dingen doen. Er is een Air Hockey Tafel, je kunt met een treintje voor kinderen door het park rijden, je kunt schieten alsof je op de kermis bent en er zijn zelfs 2 bowlingbanen. Een garantie op een leuke middag. Hoewel de nadruk wel op het vermaken van kinderen ligt, is de minigolf zelf natuurlijk voor jong en oud! Entree is €6 per persoon.

Verder kun je in deze wijk ook goed scooters / motors huren. Yamaha Motorcycle Rental is hier een goed voorbeeld van. In Spanje kun je een 125cc scooter rijden met een gewoon rijbewijs B. Een half middagje touren langs de kust is natuurlijk wel erg leuk.

Door de aanwezigheid van het treinstation kun je ook met de trein naar andere plekken aan de costa del Sol. De lijn C-1 die ook langs treinstation Torremolinos komt, gaat iedere 20 minuten naar zowel Benalmádena / Fuengirola als naar Málaga. Je komt uit in het centrum van Málaga. Ook erg leuk natuurlijk, en prima te doen via treinstation Torremolinos in de wijk Bajondillo.

's avonds kun je erg goed uitgaan in de wijk Bajondillo. Bajondillo is zo goed als het centrum van Torremolinos en dat is precies de locatie waar de meeste bars gevestigd zijn. Deze barretjes zitten vooral aan pleinen (plaza de la Indenpendencia) maar ook in de kleine straatjes. Bekijk de pagina uitgaan in Torremolinos voor de beste bars in Bajondillo.

minigolf torremolinos
uitgaan torremolinos
ibiza bar style restaurant

Restaurants in Bajondillo

In Bajondillo zijn genoeg heerlijke restaurants te vinden! Met stip op 1 is Ibiza Style Restaurant. Het heeft de beste waarderingen op zowel Tripadvisor als Google Maps en is daardoor het best beoordeeld van alle restaurants in Bajondillo. Het etren is daar van uitzonderlijk hoge kwaliteit. Casero La Comida is een goede tweede, gevolgd door Loft del Mar. Ook Bar Restaurant Friends scoort hoog, dit restaurant wordt gerund door 2 Nederlandse eigenaren. Wil je echt lekker Indisch eten, dan kun je dit doen in Kathmandu Restaurant. Dat is misschien wel een goede afwisseling na een paar dagen tapas.

Hotels

Hotels zijn er genoeg in Bajondillo. Echter, in de zomer zijn de hotels vaak erg duur. Mocht je echter nieuw zijn in Torremolinos dan raden wij altijd booking.com aan. Deze in Nederland opgerichte website geeft vaak de laagste prijs aan. Ze bieden informatie zoals ontbijt, airconditioning en aantla vierkante meter van de kamer eenvoudig aan de bezoeker aan. Zo zijn er geen nare verassingen. Het is handig om even naar beneden te scrollen en op de kamer te klikken. Zo krijg je informatie en foto's te zien van de verschillende soorten hotelkamers. Boek hier hotels.