Beste visrestaurants in Torremolinos

Als je dan toch in zuid-Spanje bent, wil je ook vis eten! Soms is de vis vers, soms niet. Wat zijn nu de echt goede plekjes in Torremolinos om vis te eten oftewel; wat zijn de beste visrestaurants in Torremolinos?

Visrestaurants in Torremolinos

Torremolinos was vroeger een slaperig vissersdorpje. Tegenwoordig is het een stuk meer dan dat; een badplaats aan de costa del sol. In de jaren 50 kon je hier nog een visser aanspreken en rechtstreeks van hem een visje kopen. Wat is daar nu nog van over?

Laten we maar direct eerlijk zijn. Niet veel. Het toerisme heeft de overhand gekregen in Torremolinos, dit heeft ook zeker invloed gehad op de prijzen. Dit zal bij alle restaurants zo zijn; dat goedkope visje bestaat niet meer. Maar vergeet niet dat je er nog steeds goede vis kan eten, dit doe je tegenwoordig echter bij restaurants en dan vooral bij visrestaurants. Is de vis dan ook vers en lekker? Jazeker, bij de visrestaurants in dit lijstje wel! Eet smakelijk 🙂

geschiedenis torremolinos
il pescatore torremolinos

Il pescatore

Il Pescatore is niet Spaans! Het is namelijk Italiaans en het betekent 'de visser'. Je kunt hier dan ook heerlijk vis eten. Volgens diverse rating websites is dit ook het beste visrestaurant in Torremolinos. Het zit niet aan de boulevard maar iets erachter; je loopt er meestal niet toevallig tegenaan.

Men roemt zowel de bediening als het eten. Een eerlijke prijs, vergeet ook zeker het desert niet! (Italianen staan er natuurlijk ook om bekend).

La Lonja

Een ander lekker restaurant is La Lonja. Het restaurant ligt in La Carihuela, aan een drukke boulevard aan de zee. Dit zorgt er wel voor dat de vis erg vers is! Geen fratsen, geen design en geen luxe; deze Spaanse tent weet wel wat lekker eten is. Het personeel is erg snel wat ervoor zorgt dat je ook niet heel lang hoeft te wachten op je eten.

Het leuke aan La Lonja is dat je op voorhand kan zien wat je bestelt; de vis wordt vooraf aan je gepresenteerd. Maar het gerecht waar de helft van de mensen voor komt is toch wel de paella.

lalonja
Restaurante José Cerdán

Restaurante José Cerdán

Aan de paseo Maritimo zit Restaurante José Cerdán. Dit Spaanse visrestaurant, geroemd om de lunch die je hier kunt hebben! Ze grillen de visjes ook in boten met zand, wat iedereen kan zien. Dit is een typisch Spaanse traditie die je in het nabijgelegen El Palo / Pedregalejo ten oosten van Málaga ook kunt zien.

Ook als iemand in de groep vegetarisch is, zullen ze een maaltijd voor deze persoon proberen te bereiden. De service is er gewoon goed. Ook het uitzicht op de zee is prima! Vergeet echter niet dat dit (voor Spaanse begrippen) geen spotgoedkoop visrestaurant is, de kwaliteit is echter wel goed.

Familia Amillo CB

Een beetje een aparte naam voor een visrestaurant, goed is het hier wel! Dit familierestaurant aan de boulevard van Torremolinos heeft een goede naam onder de lokale Spanjaarden en dat is voor een restaurant altijd een goed teken. De gebakken vis, de sardientjes, de paella; van alles wordt gretig aftrek genomen. In het weekend zit het restaurant erg vol met vooral Spanjaarden.

Veel toeristen die hier een keer zijn geweest komen hier terug.

Familia Amillo CB
lasirena

La Sirena

Dit visrestaurant ligt eigenlijk niet in Torremolinos maar in het naastgelegen Benalmádena. Het is echter wel bij uitstek het nummer 1 visrestaurant in Benalmádena en het is vanaf strand Carihuela in een half uurtje te lopen! Misschien een idee voor op een warme zomeravond?

De paella is hier echt ontzettend goed. Behalve vis hebben ze hier ook vlees en vegetarische opties. Mocht je hier zijn, eet dan de gambas al pil pil vooraf. Deze is erg lekker. Verder is de bediening is goed, de rest van het eten prima; echt een aanrader!