De wijk Carihuela | het strand, wat te doen, restaurants en hotels

De wijk Carihuela staat natuurlijk bij uitstek bekend als een wijk waar je vanuit een hotel geniet van de strand, het weer en de nodige tapas die het gebied te bieden heeft. De boulevard en het strand van Carihuela zijn namelijk een van de beste plekken om een strandvakantie te vieren.

Carihuela bij Torremolinos

La Carihuela is een wijk bij de zuid-Spaanse stad Torremolinos. De wijk is erg populair onder Nederlanders. Dit komt door de bijna altijd schijnende zon, de Hollandse Supermarkt, de mooie stranden en de prijzen van bijvoorbeeld strandbedjes en lekker eten. De restaurants zijn allemaal van goede kwaliteit en de prijzen zijn prima! Wie wil er 's middags nou niet genieten van lekkere tapas en een sangria onder de Spaanse zon voor nog geen €10 per persoon?

Carihuela is een wijk waar je kunt genieten van een heerlijke vakantie. Het ligt op zo'n 13 kilometer afstand van de stad Málaga en daarmee is ook het vliegveld lekker dichtbij. De afstand van het vliegveld tot Carihuela / Torremolinos is nog geen 10 kilometer! Ideaal dus, zodat je na een ochtendvlucht 's middags nog gewoon op het strand kunt liggen!

De hoogtepunten van Carihuela zijn goed samen te vatten. Hieronder vind je meer informatie.

  • Zon
  • Zee
  • Strand
  • Lekker eten
  • Goede prijzen
  • Relaxte sfeer
  • Gezelligheid

 

chiringuito carihuela
playa house beach torremolinos
strand carihuela
strand carihuela2

Strand Carihuela

Torremolinos beschikt over meer dan 6 kilometer zandstrand. Een deel hiervan is het strand Carihuela. Er zijn een aantal Nederlandse strandclubs en restaurants. Een voorbeeld is strandclub de klikspaan (of kortweg 'klik') met Klikspaan Beach. Er is ook cafe het trefpunt en cafe de Brabander. Dit zijn plekken waar heel veel Nederlanders samenkomen. Om de hoek van strand Carihuela vind je Friet van Piet, cafe 't Regthuys is niet ver weg en de Hollandse Supermarkt is binnen bereik. Zo zijn er veel meer voorbeelden van hoe lekker Nederlands alles in Carihuela is.

Wat vind je nog meer op strand Carihuela? Massages voor goede prijzen bijvoorbeeld, en goede chiringuito's met lekker eten (tapas bijvoorbeeld). Bij klikspaan Beach en andere strandclubs huur je een strandbedje voor 4 tot 6 euro per dag, per bedje. Dit zijn normale prijzen voor een strandbedje aan de costa del Sol. Je hebt dan een WiFi netwerk en bediening bij je strandbedje. Ook kun je dan gratis gebruik maken van alle faciliteiten zoals het toilet. Je hebt dus voor zo'n 5 euro per persoon een heerlijk relaxt dagje strand in Carihuela. Dat is dan ook waar een vakantie naar Torremolinos (of Carihuela) voor staat.

Wat is er te doen bij Carihuela?

Vanaf Carihuela kun je in 20 minuten in Parque la Batería zijn. Dit park ligt op een heuvel achter het strand. Je hebt een prachtig uitzicht over heel Torremolinos. Het is niet heel stijl en voor zowel volwassenen als kinderen is dit prima te doen. Enige fitheid is wel vereist. Het park is over het algemeen vrij rustig en een erg leuke plek om eens iets anders te zien dan alleen het strand. Er staan een aantal kanonnen (leuk voor kinderen) en er staat bijzondere fauna geplant. Je kunt met bordjes zien hoe alles heet. Verder is er ook een kleine uitkijktoren waardoor je vanaf daar een nog beter uitzicht hebt over Carihuela en een deel van Torremolinos dan vanaf de heuvel zelf. Verder is hier ook een treinstation (Montemar), en kun je er dus ook een dagje in de stad Málaga van maken! Voor een paar euro heb je al een treinkaartje naar het centrum van Málaga.

Er zijn zeker in de zomermaanden een flink aantal evenementen in Carihuela. Dit wordt meestal aangekondigd met posters. Iedere donderdag is er een versmarkt met de naam El Calvario. Eind september is er ieder jaar een dorpsfeest; de feria van Torremolinos. Ben je dan in Carihuela, dan kun je er niet omheen. Vuurwerk, dans, muziek en vooral gezelligheid typeren dit soort feesten. Het is voor toeristen erg leuk om erbij te zijn.

Ook zijn er een veel evenementen voor de Nederlanders. Er treden vaak Nederlandse artiesten op in bijvoorbeeld cafe de Brabander. Hier kun je iedere avond borrelen met live muziek. Ook is dit de place to be tijdens Nederlandse sportavonden; Het Nederlands elftal, Formule 1, Champions League of Eredivisie-krakers zijn hier altijd op schermen te zien. Ook op andere 'Nederlandse' plekken (Klikspaan, cafe 't Jordaantje en meer) kun je op dit soort dagen wel terecht.

batteria park torremolinos
nederlands borrelen carihuela
the carvery torremolinos
chiringuito carihuela

Restaurants in Carihuela

Er zijn een flink aantal goede restaurants in de wijk Carihuela. Als je echt lekker wilt eten dan raden wij aan om het zoekgebied iets groter te maken en Torremolinos er ook bij te betrekken. Dan zijn de beste 3 restaurants toch wel Ibiza Style Bar Restaurant, The Carvery en Tinto & Brasa Gastrobar. Deze laatste bevindt zich ook echt in Carihuela en is wat beter geprijsd dan de eerste 2. Desalniettemin is dit misschien wel de beste van de 3.

Wat betreft eten in Spanje is het altijd wel lekker, vergeleken met Nederland erg goedkoop maar niet altijd even vegetarier-vriendelijk. Mocht je toch vegetarisch willen eten dan raden wij aan om van tevoren even te kijken op internet voor vegetarische restaurants, of restaurants met een goed vegetarisch menu. Tinto & Brasa Gastrobar is dat in ieder geval wel!

Wat betreft lunch is het best makkelijk. Er zijn in de buurt van het strand een heel aantal leuke restaurantjes. Ook zijn er bij de boulevard veel chiringuito's te vinden. Dit zijn typisch Spaanse beachbars waar je een heerlijk stukje vis of een aantal lekkere tapas kunt eten.

Hotels

Er zijn een groot aantal hotels te boeken in Carihuela. Mocht je zelf een adresje hebben dan is dat natuurlijk fantastisch. Mocht je echter nieuw zijn in het gebied dan raden wij altijd booking.com aan. Deze van oorsprong Nederlandse hotelvergelijkingswebsite heeft de laagsteprijs garantie en gewoon een heel goed overzicht. Je ziet meteen of het ontbijt inbegrepen is, tot wanneer je kunt annuleren. Je ziet zelfs hoeveel vierkante meter de hotelkamer is.

carihuela torremolinos