Málaga-costa del Sol Airport | trein, bus, taxi, huurauto naar Torremolinos, vliegtickets en meer

Málaga-costa del Sol Airport is het grootste vliegveld van de regio Andalusië. In 2018 vervoerde de luchthaven meer dan 19 miljoen passagiers. Vooral Transavia, maar ook KLM, TUI Vueling, Ryanair en Easyjet hebben routes naar Nederland.

Terminal 3 en winkels op het vliegveld

Málaga Airport (AGP) is de grootste luchthaven van zuid-Spanje. De locatie is zo'n 8 kilometer ten zuidwesten van de stad Málaga en zo'n 5 kilometer ten noorden van Torremolinos. Er zijn 2 start en landingsbanen. De beheerder AENA heeft de terminal toekomstbestendig gemaakt, aantal passagiers zal de komende jaren nog groeien en dat is mogelijk door de nieuwe terminal 3.

KLM en Transavia maken gebruik van terminal 3, Ryanair is een van de enige bedrijven die de oude terminal 2 gebruikt. Terminal 3 heeft de meeste winkels. Er is een Starbucks, een Victoria Secret, een grote duty free winkel en verschillende restaurants.

Málaga airport terminal

Vervoer van Málaga Airport naar Torremolinos

Van Málaga Airport naar Torremolinos kun je met de trein, met de taxi, met de bus of met de huurauto doen. De beste optie ligt aan de locatie van jouw accomodatie. Is dit vlakbij een treinstation, dan is het het zeker waard om de trein te nemen. Deze is efficiënt en betrouwbaar. Mocht je niet dichtbij een treinstation liggen, dan kun je een taxi nemen. Ook kun je altijd de bus nemen, of gewoon een auto huren!

Trein

Het treinstation van Málaga Airport bevindt zich heel dichtbij de luchthaven. Op 2 minuten loopafstand van het punt waar je de terminal uitgaat bij aankomst, ligt het treinstation. Als je naar buiten komt sla je linksaf en loop je zo'n 150 meter rechtdoor. De ingang van het treinstation staat daar. Koop je kaartje bij de automaten naar jouw station. Stations in Torremolinos zijn Los Alamos, La Colina, Torremolinos, Montemar Alto en El Pinillo. Kijk waar jouw hotel of appartement het dichtstbij zit en koop je kaartje. Dit kost iets meer dan 2 euro per enkele reis. De frequentie van de trein is 3x per uur. De trein loopt van Málaga Centro tot Fuengirola, als je van het vliegveld naar Torremolinos wilt dan moet je richting Fuengirola.

trein Málaga airport
Deze bus is niet van Avanza.
Deze bus is niet van Avanza.

Bus

De bus is niet een van de meest vanzelfsprekende opties om vanaf het vliegveld naar jouw hotel of AirBNB te gaan. Er rijden echter wel een aantal bussen naar Torremolinos, maar er is geen directe service met de luchthaven. Je kunt bijvoorbeeld de trein nemen naar Torremolinos, en daar overstappen op de circulaire bus L-1, van Torremolinos naar Ahola en terug. Deze gaat ook langs Carihuela. De bus rijdt van ongeveer 08:00 tot 22:00. Vraag bij het bus-loket van busmaatschappij Avanza bij de terminal van Málaga voor meer informatie over de bus.

Huurauto

Er zijn acht autoverhuurbedrijven op Málaga Airport. Een huurauto kun je het beste regelen via Sunnycars. Met een huurauto van Sunny Cars hoef je je nergens druk om te maken. Je huurauto is namelijk standaard optimaal verzekerd. Alles wat je nodig hebt, is vooraf geregeld en betaald. Je reserveert je huurauto dus voor een heldere all-inclusive prijs, zonder verborgen kosten. Sunny Cars werkt samen met de beste lokale partners op Málaga Airport.

sunnycars spanje
taxi-malaga-airport

Taxi

Taxi's staan opgesteld buiten de terminal. Deze rijden je op de meter richting jouw accomodatie. De taxi moet ongeveer 25 euro kosten. Echter kun je met het Nederlandse bedrijf TaxiTender een taxi ook van tevoren boeken. Dan zal de chauffeur voor jou klaarstaan en heb je zeker weten een taxi.

Vliegtickets

Vliegtickets kun je het beste boeken met Tix.nl. Deze ticketvergelijker vergelijkt alle beschikbare vliegtuigmaatschappijen en schotelt het aanbod op een overzichtelijke manier voor. Op deze manier kun je de beste tijd kiezen, en natuurlijk ook de beste prijs die erbij hoort. Als je een pakketreis hebt gekocht dan hoef je geen vliegtickets meer te kopen.

Klik op de banner hiernaast om de beste deals te pakken.