Dingen te doen in de omgeving van Torremolinos

Bij een vakantie naar Torremolinos denk je al snel aan zon, zee en strand. En dat klopt ook, in het goede seizoen dan. Maar Torremolinos gaat ook samen met Marbella, de stad Málaga en eventueel andere steden in Andalusië. Als je een auto huurt kun je namelijk alle kanten op. Maar dat kan ook deels zonder auto! Met de trein is namelijk ook veel te bereiken.

Ontdek de omgeving van Torremolinos zonder auto

Niet iedereen heeft zin om een auto te huren. De meeste bezoekers van Torremolinos willen gewoon het grootste gedeelte van de tijd op het strand liggen. Toch is er soms wel 1 dagje in je week of twee weken vakantie dat je erop uit wil! Torremolinos heeft een prachtig nieuw treinstation waarmee je zowel richting Fuengirola kan, als richting de stad Málaga. Een kaartje kost niet meer dan een paar euro retour. De trein richting Málaga is het leukst want Málaga is een prachtige stad! Vanaf het laatste treinstation Centro Alameda loop je in 10 - 15 minuutjes richting het centrum.

De stad Málaga

Behalve mooie stranden vind je er ook mooie kathedralen, mooie pleinen, een gezellig centrum en leuke musea. Denk aan het Picasso Museum, of het Carmen Thyssen museum. Op zondag zijn deze musea vaak nog gratis ook! Vergeet in Malaga ook geen bezoekje te brengen aan de kathedraal en de haven (vlakbij). Als je bij der kathedraal omhoog loopt heb je ook het Gibralfaro kasteel, ook zeker een bezoekje waard. Niet alleen vanwege het museum dat er is, maar ook omdat het uitzicht vanaf de berg erg mooi is. Bij mooi weer kun je nog verder kijken dan Torremolinos. Behalve specifieke dingen om te doen, kun je in Málaga rondom het plaza de la constitucion ook heerlijk slenteren in de kleine straatjes, leuke pleintjes en gezellig wijnbarretjes. Eet een beetje tapas hier en daar, drink er een wijntje of een biertje bij en je ervaart echt de gezelligheid van het centrum van Málaga!

stad-malaga

De omgeving van Torremolinos met auto

Heb je toch een huurauto in Torremolinos? Dan is het zeker de moeite waard om in de auto te stappen op weg naar bijvoorbeeld Marbella. Dit is helaas niet met de trein bereikbaar. Loop rond in de haven van Puerto Banus om mooie boten en snelle auto’s te spotten. Je kunt ook richting El Chorro rijden (1 uur rijden) om de Caminito del Rey lopen, een prachtig wandelpad dwars door de Gaitanes-kloof. De bijnaam hiervoor is het koningspad. Boek van tevoren kaartjes voor de Caminito del Rey want het is vaak best ver van tevoren uitverkocht.

Langer rijden naar Granada of Sevilla

Als je besluit om nog verder te rijden, dan kun je naar steden als Sevilla of Granada. In Granada kun je het Alhambra zien. Ook hiervoor is het raadzaam om van tevoren kaartjes voor het Alhambra kasteel te kopen. Het is slechts 1,5 uur rijden! Houd je van rijden, dan kun je ook 2,5 uur rijden voor de stad Sevilla. Deze stad is iets mooier dan Granada en hier kun je bijvoorbeeld het kathedraal van Sevilla bewonderen.