Stranden bij Torremolinos | De beste stranden, Carihuela, Bajondillo, Playamar en meer

Torremolinos is natuurlijk een echte strandbestemming. Lekker de hele dag in de zon liggen en bruin terugkomen, dat is voor de meeste mensen de reden om naar Torremolinos te gaan. Maar welke stranden zijn er bij Torremolinos?

De beste stranden bij Torremolinos

De beste stranden van Torremolinos staan op deze pagina. Volgens de gemeente Torremolinos zijn het 5 stranden, wij hebben het strand ten zuiden van Carihuela (Saltillo) voor het gemak ook Carihuela genoemd. Het is namelijk 1 strand met 1 boulevard die doorloopt. Alle stranden in Torremolinos zijn veilig en schoon. Het is toegankelijk voor families, stellen maar ook vriendengroepen. Natuurlijk geldt het devies: houd het strand schoon en netjes voor de rest.

strand carihuela2

Strand Carihuela

Volgens ons is strand Carihuela het beste strand van Torremolinos. Dit strand ligt in de gelijknamige wijk Carihuela. De gezelligheid en de sfeer is hierin bepalend. De Nederlanders hebben dit strand zeker wel gevonden, het gebied (en strand) La Carihuela wordt dan ook klein Nederland genoemd. Alle faciliteiten zijn aanwezig op Playa La Carihuela namelijk; strandbedjes, toiletten en goede chiringuito's. Dit zijn een soort strandrestaurants. Er zijn ook Nederlandse strandclubs aanwezig. Het Trefpunt bijvoorbeeld, of de Klikspaan (kort: 'Klik'). Hier kun je strandbedjes huren voor ±€5 per dag. Op de boulevard van strand Carihuela vind je onder andere cafe de Brabander, waar iedere avond een Nederlands feestje wordt gebouwd!

Strand Bajondillo

In de buurt van het nachtleven en de Torre van Pimentel, ligt strand Bajondillo. Dit strand ligt in de gelijknamige wijk Bajondillo. Het strand begint bij Punta de Torremolinos en eindigt bij waar strand Playamar begint. Via het oude centrum van Torremolinos kun je met een mooie trap dit strand betreden. Bajondillo is een prima strand waar je de beschikking hebt over allerlei faciliteiten. Toiletten, chiringuito's, er is ook heel schoon zand. Hoewel er geen specifieke 'Nederlandse' bars in dit gebied zijn, zul je nog steeds erg veel Nederlands op de boulevard horen.

Je kunt 's zomers ook watersport op strand Bandillo doen. Padelsurf, jetski, bananenboot, flyfish, parasailing, er is veel te doen. Meer informatie vind je meestal bij de strandtoren aan de kant van Punto de Torremolinos.

strand bajondillo
strand playamar torremolinos

Strand Playamar

Tussen Bajondillo en Los Alamos ligt strand Playamar (of: El Retiro). Dit is een degelijk strand met voldoende faciliteiten. Schoon zand, schone toiletten en goede chiringuito's. Omdat het wat verder van het historisch centrum af ligt zul je hier (relatief) wat minder mensen aantreffen. Het is een van de rustigere stranden bij Torremolinos, met een aantal parkjes in de buurt. Minder Hollandse gezelligheid, dat wel. Alhoewel, als je 's middags tapas eet in een van de chiringuito's is het nog steeds erg gezellig! Playamar heeft overigens wel nog bebouwing vlakbij, dit is wel laagbouw en geen hoogbouw zoals bij strand Bajondillo.

Strand Los Alamos

Strand Los Alamos is een van de meer sportieve stranden van Torremolinos. Je kunt hier vele watersporten beoefenen. Een voorbeeldje is de bananenboot, parasailen of suppen. Dit doe je bij playa rafa, deze strandorganisatie verhuurt jou van alles en nog wat! Ook kun je hier jetskiën. Kitesurfen kan hier niet, de enige plek aan de kust van Málaga waar dit is toegestaan is Guadalmar. Klik op de afbeelding hiernaast om de prijzen zichtbaar te maken. De foto is genomen in 2019.

Het strand van San Pedro bij Marbella
Het strand van San Pedro bij Marbella

Andere stranden bij Torremolinos (Málaga)

Andere goede stranden in de buurt van Torremolinos, maar wel aan de costa del Sol liggen in Benalmádena, Fuengirola en Marbella aan de ene kant en Málaga, Torre del Mar en Nerja aan de andere kant. De beste stranden vind je echter in Torre del Mar, Málaga en Marbella. Strand Pedregalejo (Málaga-oost) is een strand die erg uniek is, terwijl het strand van San Pedro bij Marbella weer heel luxe en rustig is. Het grote strand van Torre del Mar heeft gewoon alle faciliteiten en is erg groot en daarom ook nooit te druk. Zoek je een strand buiten Torremolinos maar je weet niet welke? Kijk dan op malagastrand.nl.