Treinstation van Torremolinos

Het treinstation van Torremolinos is vernieuwd in 2022 en officieel geopend in juli 2022. Het is een van de drukste treinstations van de C-1 lijn van het centrum van Málaga naar Fuengirola en was dus toe aan onderhoud.

Costa del Sol lijn C-1

De lijn C-1 is een van de drukste treinlijnen van Spanje. De lijn heet ook wel Costa del Sol C-1 en gaat van de stad Málaga naar de kustplaats Fuengirola. Het startpunt is Málaga Centro Alameda, een treinstation tegen de wijk Soho aan, net ten westen van de Guadalmedina. Dan gaat de trein via Málaga Maria Zambrano, het treinstation vanwaar ook de langeafstandstreinen vertrekken langs het vliegveld via Torremolinos, Benalmadena naar Fuengirola.

Een overzicht van de belangrijkste treinstations uit de totaal 17 stations staan hieronder.

  • Málaga Centro-Alameda
  • Málaga Maria Zambrano
  • Málaga Airport
  • Plaza Mayor
  • Torremolinos
  • Benalmadena
  • Los Boliches
  • Fuengirola.

Drukte en prijs van de lijn C-1

De treinen zijn vrij modern, zelfs uitgerust met wc's. Echter is het wel vaak druk. Hoewel de trein vaak langskomt (meestal iedere 20 minuten) en er veel zitplaatsen zijn, is het gewoon een drukke lijn.

Daar staat tegenover dat het wel vrij goedkoop is. Het ticket zelf €0,50 en is herbruikbaar. De rit die je erop zet kost bijvoorbeeld naar Málaga €2,80 waardoor je voor €3,30 richting Málaga kunt. Voor een treinrit van meer dan 20 minuten is dit natuurlijk niet heel veel. Neem wel een pinpas mee waarbij de chip werkt want dit maakt het betalen op de stations een stuk makkelijker. Betalen met cash is niet bij elke automaat mogelijk.

treinstation torremolinos

Station Torremolinos

Stations om het station van Torremolinos zijn Los Alamos, La Colina en Montemar Alto. Het station is recent gerenoveerd dus het ziet er erg nieuw uit. Het heeft totaal 7 miljoen euro gekost en dat heeft zich wel vertaald in een mooi station met veel lichtval, veel poortjes en een kantoortje met iemand die bij storingen kan helpen.

Een van de beste verbeteringen is een nieuwe route tussen Plaza de la Nogalera en het treinstation. Je kunt met trappen, liften en roltrappen rechtstreeks vanaf dit plein het station op. Dit was erg nodig aangezien het treinstation op drukke dagen zo'n 5000 passagiers per dag bedient. In de zomer en met pasen is het station op zijn drukst.