Winkelcentrum / vrijetijdscentrum Intu costa del sol in Torremolinos

In 2020 start de bouw van wat het grootste winkelcentrum en vrijetijdscentrum aan de costa del sol moet worden. De geplande opening is in 2023.

Waar is het en wanneer gaat het winkelcentrum in Torremolinos open?

De plannen voor het grote winkel en vrijetijdscentrum in Torremolinos worden langzamerhand werkelijkheid. Het Britse Intu Group heeft grote stappen gemaakt met wat het grootste winkelcentrum aan de costa del sol moet gaan worden. En dat dus in Torremolinos, op slechts 3 kilometer van vliegveld Málaga (AGP). De exacte locatie is naast palacio de congresos van Torremolinos, ten zuiden van de snelweg. Hier is een enorm terrein waar nog niets is gebouwd, het is de bedoeling dat Intu costa del Sol Torremolinos daar gaat verrijzen.

De cijfers

Het wordt een park van bijna 250.000 vierkante meter. De plannen liggen er al jaren, echter waren er jaren van vertraging. De kosten zullen zo'n 800 miljoen euro zijn en in 2020 moet worden begonnen met de bouw! Er wordt voorzichtig gezegd dat het park in 2023 open kan. Dit na jaren van vertraging, voornamelijk veroorzaakt door veel administratieve problemen.

De faciliteiten van Intu costa del sol

Het biedt werk aan 7.000 mensen. Een 5-sterrenhotel met honderden winkels, bars, restaurants en supermarkten. Er komt ook een skipiste en een zwembad met golven zo hoog dat je er kan surfen! Bioscopen, een kartingbaan en nog meer. Zo is het inderdaad een winkelcentrum maar ook deels een vrijetijdscentrum. Een dagje uit met de familie dus! Het park krijgt 8 zogenaamde wijken. The Lakes, The Arena, Central Park, Wonderland, The Hills, The Hood, The Boulevard en The Gallery. Er wordt gehoopt op meer dan 12 miljoen toeristen per jaar.